Tájékozódás.hu

Hamarosan!Iskolai csoportok > Térképes tanösvények > Tanösvények turistaúton, vagy szalagozással

 Tanösvények turistaúton, vagy szalagozással

Térképjeles tanösvény. CSAK ELŐZETES MEGBESZÉLÉS ALAPJÁN (Tel: 1-395-4092)

Lásd a Térképek-nél.    Rajthely a Normafa vasúti megállóhely a Hegyhát út elején.  Rövid, szalagozott útvonalon piros-fehér papír-edzőbóják találhatók fákon, oszlopon,  egy-egy tereptárgy mellett. A bójáról leolvasható a tereptárgy elnevezése és térképjele.

Tanösvény játék-1: A térképen piros vonallal jelölt szalagozott útvonalon tíz, 1-től 10-ig számozott bója található, ezek közül csak 9 van a térképen berajzolva piros körökkel (A-tól I-ig).  Futás után meg kell mondani, melyik pont volt a nem-jelölt (kakukk-tojás).

Tanösvény játék-2: csak az útvonalat jelöli a térkép, a pontok itt már nincsenek berajzolva. Végigfutva, minden megtalált pontot be kell rajzolni, a tereptárgy térképjelét a térképen bekarikázva! (A tereptárgy bójájáról a megnevezés, térképjel leolvasható.)  

Tanösvény játék-3: mint elöbbi azzal a különbséggel, hogy a bójákon csak egy-egy kód olvasható, más nem.  Megegyezik a "sárga" színkódhoz tartozó próba feladatával. A berajzolás hibája max. 1 mm lehet!

Zöld színkódú próba. (a színkódokról bővebben itt [link])

            A következő fokozat az útkövetést vagy útvonalválasztást igénylő, szalagozott pálya,   ahol a sikeres teljesítéshez elegendő csak a pontokat érinteni (előző ábrán A-tól I-ig).     Észre kell venni, hogy a szalagozást követve a pálya másfélszer hosszabb, mintha a D és E pontok között a nem-szalagozott utat követjük, azaz a vargabetűn rövidítve átvágunk!Hírek

Tájfutás az iskolában

"Tájfutás az iskolában" családi futó-tájfutó sportjátékok a PH-i Waldorfban: -  ...
Tovább

További infó:Admin Created by: InnoForce Hungary Kft. 2010